top of page

Julkaisuja

Vihainperän käkkyrät männyt ovat sukupolvien saatossa nähneet paljon. Riina palaa vuosien jälkeen töihin kotiseudulleen ja törmää rauhallisen maalaiskylän sinnikkääseen vaikenemiseen. Onko nuoren naisen surmaaja yhä vapaana, ja miksi Riinan valvepainajaisissa toistuu yhä uudestaan kuva mökkiinsä palavasta miehestä? Kun naapurin kellarista löytyy kuollut mies, Riinan on pakko alkaa tutkia Vihainperän menneisyyttä. Miten hänen hulluksi tullut äitinsä liittyy näkyihin - ja onko hän itse vaarassa? Metsän äiti on kertomus suvun painolastista, sovituksesta ja uhrista, joka on aina annettava.

"Äitimystiikka on kirjan väkevää tematiikkaa, ja äitien äiti on tässä tarinassa luonto. Vanhat puut ja suonsilmät ovat nähneet enemmän kuin yksikään ihminen."  Helena Miettinen, Keskisuomalainen 28.3.2017

" Sanat tuntuivat todellisen aistittavilta ja mytologia oli mukana tarinassa saumattomasti, joskin lopun kierre oli sitten uuskummallinen. Voin ongelmitta suositella Metsän äitiä eteenpäin luettavaksi. Vahvatunnelmainen suomalainen kirja." Taikakirjaimet-blogi

Kun maailma on tuhoutumassa, omiensa hylkäämistä tulee sankareita.

Vaskinainen on romaani elämän ja kuoleman kierrosta, luotta­muksesta ja rakkaudesta. Se yhdistelee suomalaista kansanperinnettä, antii­kin myyttejä ja luontokuvausta maagiseksi kokonaisuudeksi.

Tuonelan ikiaikainen pyörä on rikkoutunut ja vaikutukset heijastuvat niin eläviin kuin kuolleisiin. Joet ovat ehtyneet ja naiset hedelmättömiä, vainajat eivät pääse tuonpuoleiseen. Kuolleita näkevän nuorukaisen, noitanaisen ja Tuonelan asukkaan on yhdessä ratkaistava, miten maailma saadaan pelastettua tuholta.

Vaskinainen (Osuuskumma 2015) oli Kuvastaja-palkintoehdokkaana vuonna 2016.

Kiehtova kokoelma kummallisten tarinoiden mestarilta

Tyttö, joka löytää sisältään suden. Poika, joka ei saa rauhaa ennen kuin pystyy muistamaan rakastettunsa. Mies, joka haluaa selvittää, mihin rikokseen hän tulee todennäköisesti syyllistymään. Ja kulkijanainen, joka toivoo, että parkkiintunut iho tuntisi – mitä tahansa.

Pienen rasian jumala kertoo kohtalokkaista rakkauksista, mieltä kaihertavista muistoista ja ihmismielen levottomuudesta. Teos vie tulevaisuuteen, jossa yhteiskunta on romahtanut, ja maailmoihin, joissa kaikki näyttää olevan hyvin, vaikka pinnan alla kihisee. Silti on myös valoa: lapsia, joilla on mahdollisuus muuttaa todellisuutta, ja lapsia, jotka ovat aivan tavallisia ja siksi arvokkaita.

Atena Kustannus 2015

”Yön puolella on niin kylmää, että huutokin on täynnä jäähileitä.”

Kirjoitettu yhdessä Petri Laineen kanssa.
Kansainvälisen avaruusaseman miehistö joutuu seuraamaan Maahan syöksyvän meteoriitin aiheuttamaa tuhoa. Jatkosodan lentäjä-ässää seuraa liiankin hyvä onni. Jääplaneetan tutkimusasemalla sattuu mystisiä kuolemantapauksia, eikä planeetta ole ollenkaan niin autio kuin aluksi vaikutti. Puolueen uskollinen pikkuvirkamies saa salaperäisen kirjeen ja päätyy tekemisiin salatun menneisyytensä kanssa. Rakastavaiset pakenevat kielletyn rakkautensa aiheuttamaa tuomiota ja löytävät kaukaiselta planeetalta yllättävän suojelijan.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2015.

Lajimääritelmiä kaihtava romaani kohtaloaan uhmaavasta pojasta ja ennakkoluulojen voittamisesta.

 

Aalo elää agraarissa, työnteon tärkeyttä korostavassa yhteisössä. Ilonpito on kielletty vitsaus ja naurun uskotaan koituvan kuolemaksi. Kylän miesten peijaisjuhliin valmistautuva Aalo pohtii, onko kylän kivimuurin rajaama ulkomaailma uhka vaiko mahdollisuus toisenlaiseen elämään.

Aalo löytää ullakolle kätketyn Suuren Leikkikirjan, ja kylään kulkeutunut outo muukalainen Harti opettaa Aalolle leikkejä. Samaan aikaan kylässä alkaa levitä naurukohtauksilla alkava sairaustapausten epidemia, jonka Aalo pelkää aiheuttaneensa. 

Realistisesti kerrottu tarina on eräänlainen peli myös lukijan suuntaan: se haastaa lukijan miettimään, mikä on mahdollista. Ilottomien ihmisten kylä on myös tarina oikeudesta tietoon ja mahdollisuudesta tehdä virheitä: tehdä omat päätöksensä ja elää niiden mukaan.

Routasisarukset-trilogia

Yhdessä Eija Lappalaisen kanssa kirjoitettu tulevaisuuden Eurooppaan sijoittuva tieteisseikkailu. Utu, Marras, Sarim, Huria ja Onawe ovat aikuisuuden kynnyksellä olevia nuoria, joilla kaikilla on omanlaisiaan kykyjä, jäänteitä ihmiskunnan kultakauden saavutuksista. Heidän on saatava kykynsä hallintaan ja löydettävä paikkansa maailmassa, joka on jakautunut keskenään elintilasta taisteleviin tahoihin. Sarjan ensimmäinen osa Routasisarukset oli Finlandia Junior -ehdokkaana vuonna 2011.

bottom of page